Årstidernes veganske måltidskasse

Vi har nu haft fornøjelsen af at få den veganske måltidskasse fra Årstiderne leveret i tre uger. Og fordi I var nogen stykker, der spurgte ind til den i dette indlæg, tænkte jeg at komme med en lille anmeldelse.

Billede fra Årstidernes hjemmeside.
Billede fra Årstidernes hjemmeside.

Først det kedelige: selve oprettelsen og bestillingen. Mega nemt! Jeg klarede det en søndag formiddag, mens vi sad i kø ved Knuthenborg Parks indgang, og mandag morgen blev den første kasse leveret. Vi har tilmeldt os et abonnement, så vi får kassen fast hver mandag. Pengene bliver dog ikke trukket på én gang, så vi har mulighed for at ændre i bestillingen helt frem til søndag eftermiddag.

Jeg bruger deres app, som er nem og overskuelig. Her har jeg overblik over vores bestillinger og kan se opskrifter og fremtidige madplaner.

Af årsager jeg ikke er klog på, fås kassen kun til to personer. Det er passende for os, men nok kun for en kort periode endnu. Jeg panikker lidt ved tanken allerede, for selvom det er nok egentlig er forholdvis nemt at supplere op med lidt mere grønt, pasta eller lignende, så er den helt store fordel ved sådan en måltidskasse, at man ikke skal tænke på noget selv. Og den fidus ryger ligesom, hvis man er nødt til at lave ekstra. Jeg har en lille formodning om, at det måske kan hænge sammen med efterspørgslen. Men hvis folk fravælger kassen grundet mængden, bliver efterspørgslen selvfølgelig det mindre. Så jeg har tænkt mig at prikke til Årstiderne i håbet om, at der også kommer kasser til tre og fire personer, og jeg synes, at I, der kunne have interesse i det, skulle gøre det samme:)

Kassen koster 321, og det synes jeg er en meget rimelig pris (For 50 kr ekstra kan man få frugt med i kassen. Det har vi dog ikke benyttet os af endnu, da vi pt har både æbler og blommer i haven og lige om lidt også figner.) Et aftensmåltid herhjemme ville hurtigt kunne løbe op i det samme (80 kr.) med kød og tilbehør. Og indtil videre har kassen kunne række til 5-6 dage, fordi der også er dage, hvor vi enten spiser ude eller napper rugbrød, havregrød eller lignende. Udover kassen handler jeg til morgenmad, frokost til Fyrsten, frugt til hele ugen mm. for ca. 400-450 kr. Altså holder vi os indenfor et budget, der hedder max. 800 om ugen.

Kunne jeg handle ind til kassen indhold billigere selv? Absolut. Men så skulle jeg også selv udtænke opskrifterne og i en to-tre forskellige supermarkeder for at finde bladbeder, mynte, bombay-krydderi mm. Derudover er der hele madspilds-elementet at tænke på. Kassen indeholder præcis dét, der skal bruges. Det kan jeg virkelig godt li’:) Jeg troede egentlig, at vi var ret gode til kun at handle dét, vi bruger og få brugt eventuelle rester i ‘væltet køleskab’-retter. Men vores køleskab er gabende tomt i weekenden, hvilket siger mig, at vi nok ikke var helt så gode til det, som jeg gik og forestillede mig.

Nu til det sjove: maden!

Opskrifterne er virkelig godt beskrevet. Og de få ting, som jeg indtil videre har været i tvivl om (fx. hvad det vil sige at ribbe en bladbede), har jeg kunne finde svar på på Årstidernes hjemmeside.

Hver ret tager mellem 30 og 45 minutter at lave, hvilket er passende for os. Enkelte gange har jeg brugt lidt længere tid, men nu har jeg lært at læse opskriften grundigt igennem, inden jeg går i gang, og så passer tiden ret godt.

Maden er lækker og spændende. For det meste;) Vores første levering var ikke et hit. Den ene af dagene skulle vi have humus med agurk- og gulerodsstænger og boller. Som et helt måltid – ikke tilbehør. Heldigvis er min veninde, Ditte (som er hende, der har fået mig med på den semi-veganske bølge), mega ferm i et køkken. Og hun fremtryllede lige tre dages madplan ud fra de ingredienser, vi havde modtaget. Derudover beroligede hun mig med, at kasserne altså normaltvis indeholdt mere aftensmadsagtig mad. Og ikke bare snacks. Så vi gav den et skud mere og blev positivt overrasket.

I går spiste vi ratatouille. Det har jeg aldrig prøvet før. Eller – det troede jegi hvert fald ikke,indtil jeg fandt ud af, at ratatouille bare er et fancy ord ‘grøntsager vendt på pande’;) Men det var lækkert! Med grafittiaubergine (som egentlig bare er en almindelig aubergine i mere festlig påklædning), bladselleri og chili. Yum! Vi har også spist wraps med kartoffel-, kikærte- og blomkålsfyld. Og en virkelig lækker risotto med grønkålssalat. Min favorit indtil nu er pakoras, som jeg helt sikkert lavede forkert, men som ikke desto mindre smagte vanvittigt godt! Jeg synes, det er fedt at lave og smage ting, som jeg ellers aldrig selv ville have kastet mig over. Der er dufter altid i køkkenet, når jeg er i gang, og jeg elsker hele spændingsmomentet i og med, jeg sjældent ved, hvad vi ender med.

Jeg er endnu ikke gået fra bordet sulten. Men jeg går heller ikke fra bordet med den der tunge fornemmelse i maven, hvor man mest af alt har lyst til at tage en time på sofaen. Jeg er bare mæt – på en virkelig behagelig måde!

At maden ikke indeholder komælk eller æg, tænker jeg ikke over. At der ikke er kød, er selvfølgelig lettere at få øje på, men det mangler overhovedet ikke. Fyrsten kan godt savne det, men ikke mere end, at han alligevel er helt frisk på, at vi fortsætter med den veganske kasse. Jeg savner ikke kødet til aftensmad. Som i overhovedet ikke! Og det er faktisk kommet bag på mig, for jeg kan virkelig godt li’ kød. Men nu, hvor jeg kun spiser kød en dag eller to om ugen, får jeg efterfølgende ondt i maven, eller føler mig tung på en ikke særlig rar måde.

Så vi fortsætter med vegansk aftensmad fra Årstiderne. Fordi det er nemt, smager godt, og fordi det føles helt vildt dejligt i kroppen:)

Næste uges madplan ser således ud, og jeg glæder mig allerede!

img_8450

For god ordens skyld – dette er ikke et sponsoreret indlæg!:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.