Snegle og reality checks

Der sad en snegl på væggen, da jeg kom hjem fra job i går. Altså, på væggen indenfor. Ane har, for Gud ved hvilken gang, inviteret en sneglefamilie indenfor, installeret dem under fine forhold i en vaskebalje fyldt med blade, og så ellers glemt alt om dem. Jeg glemmer dem også. Indtil de pludselig vinker til mig fra væggen i spisestuen.

Egentlig er sneglene et ret godt billede af, hvor meget tjek vi har på tingene pt. Hvilket er intet overhovedet. Alligevel var der i går en mor fra Anes børnehave, der skrev, at jeg måtte ha’ rimelig meget overskud. Hun spurgte, om hendes søn skulle komme udklædt til Anes piratfest i morgen, og jeg svarede, at vi ville lave en ‘overskægsstation’, en ‘hattestation’, samt udstyre hvert barn med en klap til øjet, så det var ikke nødvendigt med udklædning. Deraf kommentaren om overskud.

Jeg kunne selvfølgelig ha’ fortalt hende om Søren Snegl, men jeg lader hende blive i troen, indtil hun kommer med sin søn i morgen og ser, at der står en brændeovn (afmonteret, vel at mærke) midt i stuen, bor snegle i vindueskarmene, og at ungerne skal spise på gulvet i et tomt rum med et halvmalet loft;)

Ej, jeg føler mig ærlig talt også selv lidt overskudsagtig. Ikke fordi jeg har formået at planlægge skattejagt, lave øjeklapper, fremtrylle et dødningehoved af tape på væggen og handle ind til en børnefødselsdag, men fordi hele hytten og haven sejler, og jeg er pisse ligeglad. Og fordi jeg tænkte, at det sgu da egentlig er meget godt gået at kunne tage det hele så stille og roligt, når man selv er vokset op i et hjem, hvor den slags arrangementer spillede max, og hvor de ydre rammer altid skulle være 100% i orden. Det tænkte jeg.

Så var det jeg kom til at tale med Fyrsten om, hvordan mine egne børnefødselsdage havde været. Og først fortalte jeg ham, at der bare var helt tjek på alting. Og at der var støvsuget virkelig meget. Og at min stedfar var den, som blev fundet hurtigst i gemmeleg, fordi han tændte en cigaret nede i det køkkenskab, som han havde gemt sig i ude i haven, så vi bare kunne følge røgen. Og så stoppede min talestrøm. For min stedfar lå i et skab, fordi mine forældre var i gang med at sætte nyt køkken op, så det gamle lå rundt omkring i haven. Det kan godt være, at der var støvsuget virkelig meget, men der lå et helt køkken på græsplænen. Og da vi skulle sidde i vognen spændt bag på traktoren for at køre i skoven, satte min mor sig ovenpå alle flødebollerne.

Mine forældre var ikke en skid mere tjekkede, end jeg er. Ikke det mindste. Men min oplevelse dengang var en anden. Måske fordi min mor havde lavet tegninger med tape på væggene?

Ane glæder sig pisse meget til sin fødselsdagsfest, og det gør jeg også. Også selvom halvdelen af pølsehornene er brændt på, og der kravler snegle op ad væggene i spisestuen.

Det bliver pisse godt, gør det!:)

img_8702

4 kommentarer til “Snegle og reality checks”

  1. Det bli’r sgu’ da pissegodt, gør det! Og vær du glad for at jeres in door snails skyldes, at at nogen har fragtet dem ind. Vi har også snegle i vores sommerhus, men det er fordi de selv finder ind. Og her taler vi ikke de små søde af slagsen med hus på ryggen, men derimod dræberversionen. Gys. Og jeg vil lige sige, at det på ingen måde får mig til at føle mig hverken tjekket eller overskudsagtig. Kan vi lave en bytter?
    Ha’ et brag af en fødselsdagsfest i morgen! ❤️

    1. Jeg tror det er kældersnegle I har indenfor, de ser drabelige ud, men er mest farlige juhu for indvandrersneglene, fy hvor det lyder, også kaldet dræbersneglene. De går eftersigende efter de iberiskes, lyder bedre, æg.

  2. Overskud eller ej: Jeg tror, det er helt vildt rart at være barn hjemme hos jer. Og dét er fandme pissegodt gået! 😊👏
    Er sikker på, Ane får en fabelagtig fødselsdagsfest! ☠️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.