Piratfest!

img_8758

Det er nu et par timer siden, vi vinkede farvel til de sidste gæster efter en særdeles vellykket piratfest. Børnene hyggede sig helt vildt – både i de planlagte aktiviteter og den fri leg:)

Nu får I simpelthen ‘opskriften’ på et styk piratfest, så I ikke selv skal ud og opfinde den dybe tallerken, hvis I har en børnefødselsdag, der venter lige om hjørnet. Selv har jeg nydt virkelig godt af de mange gode idéer, der kom til indlægget her🙂

Et af bedste forslag, jeg fik, gik på at dække gulvet i et rum med papirsdug. Vi brugte dog sådan noget afdækningspap, som fås i de fleste byggemarkeder. Det er tykkere, hvilket gør at det både er nemmere at rulle ud på gulvet, men også gør at man ikke skal bekymre sig om, om farven går igennem. Og til 79k kr. for 50 meter, er det faktisk billigere end papirsdug. Bauhaus er Gud! Jeg købte desuden to pakker tuscher i Normal til 12 kr. pr. pakke, og så var der kun tilbage at tegne løs:)

Vi sad på gulvet og spiste, hvilket var hyggeligt, når man kunne tegne imens. Og det sparede mig for hovedpinen ved ellers at skulle ha’ fundet plads til 12 børn omkring spisebordet.

Et andet god tip, jeg havde fået, var at købe brikjuice, så man slap for at skulle styr på 12 forskellige glas. Jeg kan så føje lidt til det tip i form af en sprittusch til at skrive navn på, så man slipper for at skulle holde styr på 12 forskellige brikjuice;)

Jeg bagte 24 pizzasnegle og 48 pølsehorn, hvoraf de 10 pølsehorn blev indtaget dagen i forvejen af undertegnede;) Der var lidt delte meninger på Instagram i går om, hvorvidt det var nødvendigt med dobbeltportion af pølsehorn. Det var det, kan jeg så hilse at sige. Der ligger fem tilbage nu. Til gengæld var de pænt ligeglade med gulerødderne, så nu skal vi ha’ råkost de næste mange dage;)

Jeg havde desuden fået et genialt tip om at lave klapper, som ungerne kunne få for øjet. Derudover kunne de folde en hat af avispapir og få malet overskæg. Fyrsten, Ane og jeg var selv udstyret med klapper, hat og skæg, da gæsterne kom, hvilket lokkede nogen stykker til også selv at lade sig ‘udsmykke’.

Vi arrangerede en skattejagt i går aftes, hvilket var forholdsvis hurtigt klaret. Ikke den klassiske slags med et skattekort, da vi ikke vidste, om vejret ville tillade en udendørs én af slagsen. I stedet blev det til en skattejagt med fire aktiviteter, som kunne laves både ude og inde. Skattejagten blev indledt med et brev fra Pedro Pirat, som meddelte, at han havde besluttet at udskifte livet på havet med en ny tilværelse som økologisk landmand. I den forbindelse ønskede han at give sin skat videre til dem, som kunne vise sig værdige. Børnene skulle herefter igennem de fire aktiviteter:

at samle pastaskruer op med tæerne

– at spise en søslange (slikbånd) med hænderne på ryggen

– at samle dyr til Pedros bondegård

– at gå planken ud (Fyrsten havde tilfældigvis en meget velegnet ‘planke på ben’ liggende fra noget arbejde, han havde lavet herhjemme, men jeg tænker, at man også sagtens kan bruge et langt bræt med en klods banket på i hver ende eller bare en snor på gulvet.)

Hver aktivitet blev indledt med et brev, som beskrev, hvad børnene skulle gøre. Og ved den sidste aktivitet lå desuden et brev, som gav børnene ledetråde til, hvor skatten kunne findes. Jeg har indsat billeder af brevene, så I kan stjæle dem, hvis I har lyst. Jeg morede mig kongeligt med at skrive dem – hvem har ikke altid drømt om at lave et pasta/Mazda-rim?!;) Meeen hvor børnene nok syntes, at aktiviteterne var sjove, var de ikke synderligt imponeret over brevene fra Pedro, så de ville nok gøre sig bedre med et lidt ældre publikum.

Mens jeg gjorde klar til aktiviteterne, lavede Fyrsten pirat-gymnastik med børnene, hvor de sejlede, lod som om de satte sejl mm. Lidt a la vores alle sammens Ramasjang-darling, Onkel Reje:)

Efter skattejagten legede børnene frit i en halv times tid, hvorefter vi samledes til kage. Jeg havde lavet gulerodskage efter denne opskrift, og den var mega lækker. Børnene var mest vilde med frostingen;)

Herefter var der igen fri leg, og Anes forstærker og mikrofon blev hevet frem, og der blev givet MGP-koncerter med så stor indlevelse og lidenskab, at jeg selv var nødt til at danse med:)

Det er helt sikkert slet ikke nødvendigt at stable en masse aktiviteter på benene for at få en god børnefødselsdag, MEN jeg tænker, at det havde været tre meget lange timer, hvis børnene selv skulle stå for underholdningen! Så jeg er virkelig glad for, af vi investerede et par timer i planlægning af nogen aktiviteter, som både var sjove for børnene, men som også gav fødselsdagen noget ‘indhold’.

Tak til alle jer, der er kommet med tips til dagen – det har været en kæmpe hjælp:)

img_8718 img_8722img_8721img_8719img_8720img_8723img_8746img_8715img_8759

2 kommentarer til “Piratfest!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.