Man skal ikke pille næse, når man har chili på fingrene

Det har jeg lært i dag. Faktisk lærte jeg det for et par uger siden, men noget (min sviende næse, that is) siger mig, at jeg åbenbart havde glemt det igen. Lige i det her tilfælde satser jeg stærkt på, at det ikke er et stunt, der skal udføres 21 gange, før det bliver en selvfølgelighed. Jeg kunne selvfølgelig også bare lade være med at pille næse, men det er blevet Jaspers nye yndlingsgemmested for afbidte æblestykker og andre ting, som kunne finde på at klistre fast til hans små, tykke fingre. Nogen børn tørrer det af i tøjet, andre stikker det op i deres mors næse. Tilsyneladende.

Det har været sådan en dag. Mandag på en tirsdag. Jeg stod oppe i Brugsen, før jeg skulle møde på job, og købte mig en kaktus. Ekspedienten var usikker på prisen, og jeg svarede, at jeg egentlig ikke havde tjekket, men at den kostede 69 kr, da jeg købte en tidligere på ugen. “Tidligere på ugen??“, sagde hun. “Det er tirsdag…..” Jeps, sådan en dag. Jeg er lidt i en osteklokke, og jeg bebrejder den forkølelse, som jeg har rendt rundt med i over en uge. Nu, hvor den har tømt mig totalt for snot og holdt mig vågen flere nætter i streg, har den sendt sine soldater afsted efter mit sidste overskud. Og det havde egentlig været til at håndtere, hvis ikke det var fordi, at minimenneskerne herhjemme kan lugte manglende overskud på flere kilometers afstand. Ligesom heste fornemmer frygt, fornemmer mine børn manglende overskud. Og de reagerer nogenlunde på samme måde som hestene – ved at bide en i maven og træde en over tæerne. Og putte æblestykker op i ens næse og skråle “Moaaaaaaarrrr” i kor fra sofaen, hvis ens små, trætte ben ikke adlyder hurtigt nok. Og hælde saftevand ned ad rutsjebanen i stuen og kræve fuldstændigt urimelige ting. “Du skal gøre mig usynlig, mor. Ligesom Mascha og Lotte! NU!!!!” Og på forundeligste vis formår man alligevel at fremtrylle hjemmedyrkede falafler – endda til kl. 18. Og så er det også galt, fordi nogen hellere ville have haft havregrød. Så melder man sig til puttetjansen, fordi “Det er mor, der skal putte!!!“, og fordi man håber på så ligesom at kunne slutte dagen rart af med et barn i hver armhule. Det er så her mavebiddet kommer ind i billedet. Fordi nogen ville have bryst fremfor armhule, og bar(m)en var lukket, og fordi man åbenbart synger alle de forkerte sange eller synger alle de rigtige sange forkert. Det hedder altså “den findes på en hede, et sted, som ingen SER!” og ikke “et sted, som ingen ved.”, som Fyrsten åbenbart synger. Det rimer jo for fanden ikke! Men det skal man så ikke diskutere med en træt 4-årig. Som lige pludselig har glemt “Det er mor, der skal putte!!!” og nu egentlig bare gerne vil bytte den overskudsmanglende mor med den forkertsyngende far.

Nu går jeg i seng. Og håber at vågne op til fredag på onsdag. Det er vel for fa’en ikke for meget forlangt. Ellers vil jeg bare gerne være usynlig. Ligesom  Mascha og Lotte.

Ps. Det svier stadig i mit højre næsebor. Og jeg tror også, at der stadig sidder et stykke æble deroppe….

img_9169

3 kommentarer til “Man skal ikke pille næse, når man har chili på fingrene”

 1. Vil egentlig bare sende dig en masse store kram, en masse overskud og et stort ønske om, at du snart må blive frisk igen.
  Kender selv alt til det med min 3 årige og vores yngste på 3 mdr. Du er bestemt ikke alene.

 2. Jeg kan hilse fra min mand og sige, at man heller ikke skal klø sig i skridtet i søvne med chili på fingrene… Min egen erfaring er, at man ikke skal røre sine kontaktlinser med chilifingre – klog af skade tager jeg nu altid en plastikpose over hånden, når der skal skæres chili.

  Håber, chilien trods alt har renset luftvejene lidt. Krydser fingre for bedre helbred, masser af overskud og glade børn resten af ugen.

 3. Åh ja, hvad fatter gør, er altid det rigtige. Man skulle næsten tro H.C. Andersen havde haft børn, hva’? Så havde vi også haft et eventyr om ‘Hvad næsen gemte’, men det kunne du heldigvis fortælle os!
  Men kender det så godt! Ikke lige det med næsen, men med det manglende overskud. Og børn der opfører sig som blodhunde. Lige nu får jeg lyst til at sige ‘det går over’, og det gør det virkelig også, men lige nu er mine små blodhunde ved at blive teenage-blodhunde, og det er ligesom om, at det bare stadigvæk trækker tænder ud. Jeg forstår det ikke helt?
  PS: Jeg plejer at kvittere med et tyrannisk: “Nu er det jo ikke far der putter, men MIG!!”. Så ser de meget skræmte ud i cirka ti sekunder, og ingen saftevand rutcher nogen steder så længe. Men jeg er også temmelig ond…..
  Kram herfra 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.