Den (halv)færdige førstesal – soveværelset.

img_9370

Okay! Planen var egentlig, at jeg først ville vise jer resultatet af vores renovering af førstesalen, når den var fuldstændig færdig. Men sagen er, at vi har nogen hængepartier, som formentlig kommer til at hænge i noget tid. For eksempel mangler der gulv ved trappen, men det er ikke muligt at få nye brædder i samme bredde som resten af gulvet, så vi er ude i, at Fyrsten selv skal i gang med sav og høvl. Derudover er der lidt andre ‘småting’, såsom Anes seng, hvor vi endnu er i overvejelsesfasen i forhold til, hvad vi gerne vil have.

Men! Nu får I simpelthen lov til at se det halvfærdige resultat – først af soveværelset, så af Anes værelse. Fordi jeg er så glad for det, og fordi jeg pisse gerne vil vise det frem. Også selvom jeg ikke ejer et fancy kamera. Og hey – så får I bare et par indlæg mere, når det er helt færdigt;)

Da vi overtog huset var førstesalen brun og fersken. Brune listeloftsvægge (det er der helt sikkert ikke noget, der hedder, men jeg tænker, at I ved, hvad jeg mener.) og ferskenfarvede endevægge. Fyrsten elskede hulestemningen, jeg hadede den! Så jeg fik lov at lysne væggene. Ikke male hvide, bare lysne. Det hjalp en smule, men jeg var overhovedet ikke i nærheden af at være tilfreds! Igennem årene har vi haft soveværelse i begge ender deroppe – det var egentlig bare et stort repos med direkte indgang fra trappen og kun adskilt af en halvvæg i forlængelse af skorstenen. Det viste sig, at der var bedst sovekarma i ‘trappeenden’, så der har vi sovet i de sidste par år, mens den anden ende har fungeret som garderobe og opbevaring.

I forbindelse med renoveringen startede vi med at hive det 30 år gamle gulvtæppe af, og i et års tid bestod gulvet i stedet af de spånplader, som lå under tæppet, fordi vi ikke helt kunne nå til enighed om, hvorvidt vi skulle have et nyt klikgulv eller rive spånpladerne op i håbet om, at de gemte på et smukt plankegulv. Til sidst blev vi enige om, at rive dem op – så måtte vi lægge nyt, hvis gulvet under var helt forfærdeligt. Det viste det sig at være – helt forfærdeligt fint og Palæ Pompøsk. Med lak nogen steder og rå brædder andre. Med smalle brædder og med brede. Sådan et gulv som mange andre ville korse sig over, men som vi straks dømte som værende fuldstændig perfekt:)

Herefter røg halvvæggen ned og brændeovnen ligeså. Fyrsten byggede i stedet en hel væg på begge sider af skorstenen med plads til en lille rude i toppen, så lyset kunne trænge igennem. På grund af det skrå vægge kunne vi ikke købe en dør i standardmål og fandt i stedet den smukkeste, gamle kahytsdør på Genbyg. Karmen har Fyrsten selv stået for.

Og så blev alt ellers malet hvidt. Vi brugte en sprøjtepistol, da dette var den absolut nemmeste løsning, som desuden gav det mest ensartede resultat. Først fik væggene med spærregrunder, så ikke knasterne ville bryde igennem og siden fik det to lag vægmaling.

Sådan her så soveværelset ud, da jeg havde rippet det for inventar, så vi kunne komme i gang:

img_4199 img_4200 img_4202 img_4204

Nu:

img_9372

img_9371 img_9373 img_9374 img_9375

I mangler én vinkel – det er der, der lige skal fikses lidt gulv;)
Klædeskabet er fra Ikea – deres Pax-system. Fyrsten har skåret det til, så det passer under skråvæggen. Det var overraskende nemt. Siger jeg, som blot sad på sengen og heppede, mens han knoklede;) Planen var egentlig, at der skulle hylder i hjørnet ved siden af skabet, men jeg er pludselig blevet i tvivl om, om jeg hellere vil have endnu et skab. Jeg kunne godt bruge pladsen!

Bøjlestangen har jeg lavet ud af et gammelt kosteskaft. Jeg har blot boret et hul i hver ende samt i midten og ført en lædersnor igennem. Den passer meget bedre ind end det galvaniserede rør, vi havde tidligere. Den fine, hvide bænk er købt på Den Blå Avis. Cykelkurvene for enden af sengen er holdeplads for det tøj, vi tager af om aftenen, som ikke skal til vask, men som heller ikke selv formår at finde vej ind i skabet;)

Jeg drømmer stadig om at få noget fint, småblomstret tapet på væggen ved vinduet, men for nu får det lov at være hvidt.

Det er ikke stort, vores soveværelse. Men der er, hvad der skal være. Og jeg elsker det! Jeg synes simpelthen, at det er blevet så godt, og jeg glæder mig over det hver eneste dag:)

16 kommentarer til “Den (halv)færdige førstesal – soveværelset.”

  1. Det er jeg også! Og i det hak, hvor der mangler gulv, skal der stå et gammelt blåt skab fra Fyrstens farmor. Tror det bliver så fint:)

 1. Jeg er simpelthen så nysgerrig….hvor fører døren ved trappen hen? Narnia?
  Det er bare blevet SÅ flot!
  Jeg synes, du skal vælge et skab mere 😉

  1. I wish;) Det er ind til ‘kammeret’, som gerne skulle blive Jaspers værelse en dag. Egentlig havde jeg tænkt mig at gå i gang sådan nu, men så er Jess pludselig gået i gang med at isolere vores entré;) Så det venter bare lidt endnu.
   Jeg hælder også mest til et ekstra skab!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.