Den (halv)færdige førstesal – Anes værelse.

img_9396

Ane har aldrig rigtig haft et værelse. Et kammer med en seng og tapet, der bogstavelig talt hang i laser – tjek! Den ene ende af en udestue, som også fungerede som krearum – tjek! Men sit helt eget værelse, hvor hun har sine egne ting og en dør, hun kan lukke, det har hun ikke haft før nu. Det har som sådan heller ikke været et behov, og hun havde sikkert klaret sig fint uden i et par år til, hvis det havde været nødvendigt. Men hold op, hvor er hun bare glad for sit værelse! Hun voksede flere centimeter af bare stolthed og glæde, da hun så det færdigt. Og at hendes far sidenhen har udstyret rummet med både diskokugle, forstærker og mikrofon, har ikke gjort glæden mindre. Eller lydniveauet;)

Anes værelse er udelukkende indrettet med møbler, vi havde i forvejen. Reolen har fulgt mig, siden jeg flyttede hjemmefra, og det samme har ølkasserne. Fabrikskasserne har Fyrsten fra en gammel arbejdsplads. Bordet har tilhørt min oldemor og har været brugt til både spisebord og skrivebord gennem årene. Kludetæppet er et loppefund, og cirkusteltet fra Ikea fik hun i fødselsdagsgave. Ane har en ting med dåser og gamle kasser ligesom sin mor, og det er ret gode til tusser, smykker, perler mm. Er man ikke til at skulle rundt på loppemarkeder for at støve gamle sager op, er disse dåser og æsker ret fine:)
Egentlig havde jeg tænkt, at vi skulle investere i nogen lave reoler eller kommoder, men de gamle ølkasser passer perfekt under skråvæggen, og de gamle fabrikskasser på hjul er gode til opbevaring af Duplo og udklædningstøj. Døren er, som også nævnt her, en gammel kahytsdør købt hos Genbyg. Den passede akkurat under den skrå væg, og vinduet i den er fedt både i forhold til lyset, men også i forhold til lige at kunne tjekke, hvad Ane laver uden at forstyrre i en leg. Messingskilt og håndtag er fundet på Den Blå Avis.

Sengen består pt af to madrasser på gulvet. Anes ønske er en seng, der er stor nok til, at hun kan sove sammen med sin lillebror. Morens ønske er at bygge noget selv – gerne noget, der også giver lidt flere muligheder for opbevaring. For eksempel en seng bygget ovenpå Ivar-skabe fra Ikea. Eneste problem er det med madrasstørrelsen, da den skal passe i indhakket ved skorstenen, men det må vi kunne tænke os ud af:)

Rummet før:

img_4197 img_4198

Anes værelse nu:

img_9376 img_9377 img_9378 img_9379 img_9387 img_9391 img_9400img_9395img_9393img_9394

Renoveringen af førstesalen har indtil videre kostet os lige omkring 12.000 for både soveværelse og Anes værelse. Det beløb indeholder maling, lister, paneler, dør og klædeskabe. Derudover investerede vi i en ny kompressor, da vi valgte at sprøjtemale. Jeg forestiller mig, at vi ender på omkring de 16.000, når de sidste ting er lavet. Det synes jeg egentlig er ganske fair for at have fået to så fine rum:)

 

6 kommentarer til “Den (halv)færdige førstesal – Anes værelse.”

 1. Hvor er det fint! Kan så godt forstå, hun er vild med det.
  Er det så sådan, at man kommer ind i soveværelset, når man går op af trappen, og så er der en dør ind til Anes værelse? Eller er der en gang imellem? Skal lige forstå plantegningen 🙂

  1. Det første:) Til højre for bøjlestangen er trappen og til venstre er døren ind til Anes værelse. Så man skal igennem soveværelset for at komme til hendes værelse. Jasper får værelse til venstre for trappen. Når ungerne så når en alder, hvor det ikke er så fedt at skulle gennem soveværelset, rykker vi ned i enten musikrummet eller udestuen, og så får de det nuværende soveværelse som fællesrum:)

 2. Åh hendes værelse stråler bare langt væk af hygge… hvor er der bare mange fine detaljer…mega fine lamper. Er vild med de store trækasser og det fine skilt… okay, jeg er faktisk vild med det hele 🙂

  1. Taaak:) Jeg er også så glad for resultatet! Og mega fed følelse bare at kunne grave møbler, lamper, kasser mm frem fra hjørnerne herhjemme, fremfor at skulle ud og finde nyt:)

 3. Hvor ser det bare skønt ud – ren slaraffenland af farver, pynt og legetøj, kombineret med retrolir og finurlige detaljer, som voksenøjet også elsker. Det kan jeg virkelig godt forstå, hun er jublendes over 🙂

  – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.