Lus, løgne og tvangsklipning

Jasper vågnede kl. 4.50 i morges. Det i sig selv var næsten nok til at få mig til at græde. Jeg er ikke meget værd før kl. 6. Slet ikke på en mandag. Ane fulgte trop en halv times tid efter med verdens vildeste morgenhår, som hun kløede gevaldigt i hele vejen ned ad trappen. Et hurtigt kig under køkkenlampen afslørede, at hun havde fået besøg af gamle, velkendte venner – lus. Selv havde jeg faktisk fået både Jess og en veninde til at tjekke mig for lus i går, fordi jeg havde en genkendelig kløe. Men der var intet at se. Det var der heller ikke sidste gang, jeg var ramt – hvorfor jeg endte med at gennemgå 36 timers veer og et kejsersnit med lus.

Ane fik en hurtig kæmning med balsamspray, og så kunne jeg ellers stå der på apoteket i eftermiddags og klø mig selv i håret af forargelse – ja, og lus – over de helt vanvittige priser på lusemiddel. Og efterfølgende kunne jeg så klø videre i frustration – og stadig lus – over at skulle behandle to børn midt i ulvetimen. It wasn’t pretty! Jeg startede med at bønfalde Ane om at lade mig putte de dyre dråber i hendes hår. Da det ikke havde den mindste effekt på den stædige, unge dame, tyede jeg til løgne: “Man kan ikke komme i børnehave hvis man har lus.” Stadig ingen effekt. Så kom truslerne: “Så må vi klippe håret kort, så lusene ikke gider bo der!” Effekt i form af gråd og galopperende dårlig samvittighed fra moren, som jo godt ved, at den slags er noget af det værste, man kan gøre. Men for fanden, det er mandag, og jeg er bare et menneske – med lus. Banankage og iPad blev de magiske ord, og derefter var både behandling og efterfølgende hårvask ren leg. For Anes vedkommende. Jasper tog det knap så pænt. Han har gennem lang tid været panisk angst for badekarret. En angst, vi egentlig troede, havde fortaget sig, men som siden er vendt retur. Så det endte med mig i IKEA-badekarret, som er for småt på alle leder, og et trøstende bryst, som det ulykkelige barn egentlig var ret så ligeglad med i den situation. Men vi klarede det. Og kom ud af badet, hvor vi mødte Ane, som med kage om munden kunne berette, at hun havde tisset i min seng. Jeg tænker egentlig, at det var velfortjent ovenpå det med truslen om tvangsklipning….

Nu er begge unger forhåbentlig lusefri, og resten af aftenen kan bruges på at sikre det samme for mig og Fyrsten. Heldigvis har vi rødvin og rester af fredagsslik lige ved hånden. Det gør ligesom det hele lidt mere overskueligt!

Må I have en dejlig aften derude, og må den være fri for lus;)

16b78735-ff47-4a6f-910b-4482bde7a7ce

11 kommentarer til “Lus, løgne og tvangsklipning”

  1. Lus OG veer, det lyder virkelig som om du har udstået din straf for alle tænkelige synder i et tidligere liv. Bortset fra det, så er der INTET som lus, der kan slå bunden ud af enhver form for planlagte aktiviteter. Jeg håber virkelig det lykkes for jer at få gjort kål på kræene. Altså lusene. Ikke Ane og Jasper, og heller ikke deres respektive frisurer… ❤️

  2. Jeg er ked af at høre, at det har været en rigtig mandag-mandag, men hold nu for et sjovt indlæg, som fik mig til at grine højt! Jeg læste det højt for manden (som ikke har så meget fidus til sådan noget blog-noget;-)), men selv han grinte højt og måtte indrømme det var sjovt. Især kommentaren om tis i sengen kontra trusler 😀 forhåbentlig har i en dejlig aften med vin og slik! 🙂

  3. Jeg har det som om, jeg har Tycho Brahes-dag hver mandag, så kys på dig<3 du gør det godt.
    Min pige Ragna havde også badekars-skræk en periode fra den ene dag til den anden. Nu tager hun brusebad, men er efterhånden vendt tilbage til badekar nu lillebror sidder i det. Det er vidst meget normalt:-D Så fat mod!

    1. Jeg var bare lige så glad over, at det tilsyneladende endelig var vendt:/ Nu skal vi på ferie med swimmingpool – forhåbentlig det virker. Tak for din søde kommentar:)

  4. Vil bare lige sige at jeg også havde lus sidst jeg fødte, takket være mellembarnet. Lusene formåede at gå på omgang mellem ham, ældstebarnet og mig i 5 lange uger. Da han 6 måneder senere fik lus igen bestak jeg ham med kinderæg til at blive plysset med trimmeren, da jeg ikke magtede en omgang mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.