4. februar

Fastelavn og selvbestemmelse

Når nu man er premium blogger hos Bloggers Delight, får man ind imellem tilbud om at skrive nogle sponsorerede indlæg for forskellige firmaer. Nogen får tilbud fra Spies om at flyve en lille tur til en lækker europæisk storby. Andre får tilbud om at smage noget fiskepålæg. Og det er ret fedt, for jeg elsker makrel i tomat! Rønnebær er jeg til gengæld ikke vild med, de er sgu så sure;)

For lidt tid siden blev jeg spurgt, om jeg ville skrive lidt om fastelavnskostumer for et firma. Jeg trykkede straks ja tak! Så kaldte jeg Ane ind til computeren og viste hende alle de fine prinsessekjoler. Jeg kunne naturligvis også ha’ vist hende de seje superheltekostumer, men jeg klokkede i det! Pludselig rejser Ane sig, løber ud i gangen, og kommer tilbage med Fyrstens grønne kasket og siger:

“Nej, mor! Jeg ønsker på ingen måde at bidrage til den grumme kønsnormativitet, som præger vores samfund. Desuden er jeg røv ligeglad med, om du er fancy blogger og ser dit snit til at tjene lidt håndøre ved at fratage din datter hendes selvstændighed! Jeg er fuldt ud i stand til at træffe mine egne beslutninger. At du ved det!”

Eller…. det var det, hun mente. Tror jeg. I virkeligheden sagde hun måske bare:

“Eeeeeeeeeeemmmmmiiiiiiilllllllll!”

Altså måtte jeg pænt skrive tilbage til Bloggers Delight, at jeg trak i land igen…..

Og i dag har jeg sendt Emil fra Lønneberg til tøndeslagning i vuggestuen:)

image image image

   

26 kommentarer

 • Anja V

  Årh, hvor er hun herlig!
  Jeg har lige brugt to timer inde i byen på at overbevise min søn på 3 1/2 år om at udklædning er en god idé. Jeg startede med superhelte, gik over i noget brandmand og spurgte i ren desperation til sidst om han hellere ville være Elsa? Men nej, didn´t work. I stedet fik han en ny pyjamas med brandbiler, så nu kommer han i børnehave med pyjamas på på mandag. Jeg da liiiigeglaaad…lalala. Time saved mandag morgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skøn pige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er tosset med dig og Ane! Emil kunne helt sikkert også ha’ været et godt bud her hjemme. Vi endte dog med at hun måtte få sit armbånd og gyselige pandebånd på, som moderen hader, men barnet elsker… Skal Ane i øvrigt ikke snart starte i børnehave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha!! Du er skæg Elisabeth! Hvor er hun sød som Emil. Det kan jeg egentlig godt forstå hun hellere ville være 😉

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er SÅ cool. Da min ene niece var 3 år var hendes største fødselsdags ønske, et spiderman kostume.. aldrig har jeg købt en gave med større glæde…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Emil er da også mega sej! Og Det er Ane også, når hun vælger Emil over Elsa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Hun aner ikke, hvem Elsa er, hvilket jeg nok hellere snart få rettet op på, inden jeg bliver meldt for vanrøgt;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe, jeg elsker Anes sprog brug 🙂 Hun er en cool lille cute rebel. Som sin moar 🙂
  Du skriver så lækkert. Tak for et godt smil.
  Møs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Min datter på 3 har været over Elsa, Hanne Riffel fra Ramasjangmysteriet og Snehvide. Vi havde oven i købet lånt en meget fin luksus-Sehvide-kjole af en af mine kolleger. I dag sendte jeg hende i børnehave som Rødhættes bedstemor – hun var meget stolt, og det var jeg selvfølgelig også!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria/www.slinkypiinky.dk

  Åååååh Elisabeth, jeg elsker dig (altid?) mere og mere for alle dine posts <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Jaaaaaa, dét er dejligt at høre!!!! Jeg er også ret så vild med dig;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hvor er hun bare en vanvittig kær Emil. Fight the power, Ane!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men du har da sendt den sødeste emil afsted. Mine skal først klædes ud i skolen på mandag, hvor det vist er den rigtige fastelavnsdag (?). Og så har de begge tøndeslagsning i weekenden. hvilket er godt. For så får de brugt de (dyre) kostumer, jeg har købt. Fordi jeg ikke kan sy og vi ikke kunne nå at få mormor igang…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har været på jagt efter at Elsa kostume.. Min kæreste må nemlig ikke være Elsa for pigerne i den børnehave hvor han er pædagog – for han er jo en dreng! Så selvfølgelig skal manden være Elsa……

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Ha! Selvfølgelig skal han da det!!!:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og nu skal han da i endnu højere grad være Elsa. Min datters bedste ven i børnehaven hed Ferdinand. Fordi han var den eneste der gad at klæde sig ud i flæser og prinsesse-udstyr og flamingo-danser kjoler sammen med hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og der var de mandlige pædagoger ofte klædt på som damer – så var der ligesom ikke noget mærkeligt ved Ferdinand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Min lillebror var prinsesse et år. Året efter ville han være det igen, men min far fik ham overtalt til at være musketer. 10 minutter efter, at de var landet på institutionen, hvor tøndeslagningen skulle foregå, havde han fundet kassen med udklædningstøj og iført sig den fineste prinsessekjole;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ha ha ha fantastisk:o) Og hun er en meget sød og køn Emil:) Vores mindstemand på 8 år har bedt om, at få lov at være Danny Zuko fra Grease næste fredag når skolen holder fastelavnsfest:) Vi ved ikke helt, hvor ideen opstod men han er meget opsat på det er det coolest:) Vi er enige! Go’ weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg har en datter på 2½ (og to storebrødre). Hun vil ikke være prinsesse, hverken til fastelavn eller i virkeligheden. Til fastelavn vil hun være leopard eller Rasmus Klump. Når hun omtaler sig selv i hverdagen er hun enten en lille dreng eller en kat – aldrig pige eller prinsesse. Tænker, at hun på et tidspunkt begynder at synes at hun er en pige, og så må vi se om alle de arvede prinsessekjoler også kommer i brug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Ane er sjovt nok vildt glad for tylskørter og bling-bling, men da jeg forklarede hende om fastelavn og hvad der skulle ske, var det altså Emil der vandt:)
   Åh, en lille leopard ville da også være så fint!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4. februar