The Vagina Dialogue

High fives og hormonspiral

Vagina blev svært skuffet her til morgen. Først blev 8 ugers undersøgelsen aflyst pga sygdom (ret heldigt, for influenzaer og tvære tissekoner er et virkelig skidt match!), dernæst valgte lægen på Riget at skippe samtalen med Vagina. Hun ville faktisk ikke engang kigge på hende!

Jeg er personligt lettet over ikke at skulle ha’ stængerne i stigbøjlerne i denne omgang. Og så er jeg glad for, at jeg lige fik muligheden for at stikke lægen en high five og sige tak for hjælpen. Sidst vi sås, var da hun udførte den kikkertoperation, som jeg håbede kunne give mit livmoder lidt motivation til at huse et lille menneske. Og det må siges at have virket.

Jeg har let endometriose, hvis der er noget, der hedder sådan. Jeg havde en smule endometriosevæv, som blev fjernet for et års tid siden. Men sådan noget skidt kommer oftest igen. Og med det følger de mange menstruationssmerter, som jeg har døjet med, så længe jeg kan huske. Så lægen foreslog mig en hormonspiral, og jeg takkede nej.

Først og fremmest fordi jeg ikke har smerter pt. Og dernæst fordi jeg er en lalleglad, håbefuld og naiv tosse;) Nu ved min krop, hvad den skal stille op med at befrugtet æg. Den kan sige “Næ hov, det virker bekendt det her!” Og er der bare en mikroskopisk chance for, at lillebror kan blive til storebror, så har jeg ikke tænkt mig at stille mig i vejen.

Vi satser overhovedet ikke på at få flere børn. Vi føler os rimelig heldige med dem, vi har:) Men jeg har bestemt ikke tænkt mig aktivt at gøre noget, der kan forhindre en graviditet, så længe jeg ikke har smerter.

Så ingen spiral til mig, tak:)

   

6 kommentarer

 • Helene

  Det giver totalt mening 🙂

  – og altså, man skal aldrig sige aldrig – jeg ligger i sengen ved fire-måneders baby, der kom spontant i en pause i behandling ifm skift mellem behandlingssteder. Storebror er IVF-barn. Små og store mirakler… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Præcis!!! Og selvom jeg hadede ‘jeg kender nogen’-historierne, da vi var i behandling, så er de ret gode nu;) Stort tillykke:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

   Hahaha, de historier var jeg også træt af at høre om – men jeg syntes nu selv, at de var lige knap så irriterende, hvis det var folk selv og ikke noget, de havde hørt om 😉 Det sidste var lidt som at høre på, at jeg garanteret ville blive trylle-trylle-gravid, “hvis jeg bare tænkte på noget andet” – grr….

   Jeg ville ikke holde vejret, imens du venter, hvis jeg var dig – men jeg ville heller ikke betragte det som udelukket 🙂 Hvis man kan holde det på, at det er dejligt, hvis det sker og okay hvis det ikke gør, så er der jo intet at tabe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Elisabeth, jeg sad ved siden af dig og lillebror i venteværelset i ambulatoriet i dag, og jeg havde lyst til at sige tak for bloggen til dig, men jeg var sgu usikker på, om det var passende lige der. Men bagefter var jeg alligevel lidt ærgerlig. Jeg kommer selv af nogle andre årsager derude (noget med en medfødt forsnævring) men nu er jeg blevet gravid (hurtigt) og i dag så jeg hjerteblink derude:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Åh, det skulle du endelig bare ha’ gjort!!! Men du smilede:)
   Kæmpe, kæmpe stort tillykke – hvor er det vidunderligt!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Ej, hvor dejligt du så det! Ja, det er det – men det er altså også mærkeligt, når man ikke sådan helt har ventet at det ville ske
   !

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Vagina Dialogue