Jeg, en feminist!

Kalle Kanin og Ane Ambivalent – og en give away

image

SPONSORERET: Vi har modtaget en bog til test og en til at give væk:)

Som så mange andre forældre har vi naturligvis også kastet os over ‘Kaninen der så gerneville sove’ i et (desperat!) forsøg på at få Ane til falde hurtigere i søvn. For Ane er stædig som bare fanden! Og har hun besluttet sig for, at hun ikke vil sove, så er det sådan det bli’r. Beklageligvis er det en beslutning, hun ofte træffer….

Jeg aner ikke, hvad vi gør forkert! Eller om vi gør noget forkert. Måske er det bare en fase, måske er det sådan, 2-årige er. Måske er det sådan, Ane er. Lige meget hvad fungerer det ikke, hverken for Ane eller os. Pt bruger vi mellem en time og halvanden på at putte frøkenen, hvilket selvsagt er årsag til en vis grad af frustration i det lille palæ.

Ane sover hos os. Fyrsten har pillet den ene side af hendes tremmeseng, så den fungerer som bed-side-crib. Og det skal siges, at denne løsning på mange måder fungerer langt bedre, end da hun sov på sit eget værelse. Da brugte vi ikke bare lang tid på putningerne, men en af os endte som regel med at sove på en madras ved siden hendes seng, fordi hun vågnede mellem 10 og 15 gange på en nat. Hun var ikke tørstig, havde mareridt eller lignende – hun skulle bare mærke sin mor eller far. Og det synes jeg faktisk er fuldstændig okay og forståeligt! Jeg tænker på ingen måde, at hun manipulerer os for at få sin vilje, som er et argument jeg ofte støder på, når der tales om børns soveritualer. Hun er et b-a-r-n. Hun er ikke snedig, snu eller manipulerende – hun er et lille menneske, som gerne vil ha’ sin mor og far. Og det er okay! Hun er institution hver dag, hvor hun er nysgerrig, opsøgende og selvstændig. Hvis hun har behov for lidt ekstra nærhed herhjemme, så giver jeg det gerne. Derfor sover Ane hos os! Og som følge heraf får vi alle tre lov at sove igennem. Ved 5-tiden triller Ane over til sin far og putter sig ind i hans arm, og en times tid senere kravler hun over ham for at nusse med mig – slet ikke dårligt:) MEN varigheden af putningerne er noget skidt!

Så da forlaget Alvilda tilbød os at afprøve den famøse sove-bog, var vi helt klar! I bogen følger man Kalle Kanin, som så gerne vil sove, men som ikke kan. Han besøger en masse i håbet om at falde i søvn, og til sidst lykkes det ham endelig. Forfatteren bruger særlige ord og gentagelser, og undervejs skal man som højtlæser betone udvalgte ord, således at man nærmest ‘hypnotiserer’ barnet. Det virker lidt mærkeligt de første par gange, men man kommer hurtigt ind i rytmen.

Hvad siger Ane så til bogen? Det er desværre ikke noget entydigt svar på. Hun har et rimelig ambivalent forhold til Kalle, og nogle gang følger hun ham gerne ind i drømmeland, andre gange løber hun skrigende den modsatte retning. Bogstaveligt sagt – “Nej, nej, nej mor! Ikke mere kanin! Peter Pedaaaaaaaaal!!!!” Som regel (7 ud af 10 gange) er bogen dog medvirkende til, at hun bliver mere rolig, men vi har endnu ikke oplevet, at hun er faldet i søvn, inden bogen er slut. De gange, hun er faldet i søvn til bogen, har vi måtte læse den flere gange. Jeg bliver til gengæld ret så træt af at læse den;) Vi giver dog ikke op! For bare det, at hun bliver afslappet, er et skridt i den rigtige retning. Og jeg bilder mig ind, at det går nemmere, jo bedre hun lærer bogen at kende, da hun ikke skal koncentrere sig om handlingen, men bare lytte.

Jeg har fået lov at udlodde et eksemplar af bogen til en af jer, så har I lyst til at forsøge jer med bogen derhjemme, så smid en kommentar herunder:)

Jeg trækker en vinder på søndag d. 20/12.

Vinderen blev Rikke, som gerne vil have Makrellen til at sove:) Jeg sender dig en mail, Rikke:)

   

53 kommentarer

 • Anne

  Vi vil også meget gerne give bogen eg forsøg til vores tvillinger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina K

  DEn ved jeg godt hvem jeg vil give videre til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er jeg sikker på min mor (Og måske min lillesøster) ville blive glad for at vinde.
  Min lillesøster og også en stædig dame på 4 år, og sengetid er altid super lang at komme igennem, mener min mor.
  Måske bogen kunne hjælpe, det er i hvert fald forsøget værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine v

  Den vil jeg gerne se om virker herhjemme.
  Og PS. Helt helt enig i det med tryghed og nærvær og ikke manipulation!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den vil jeg gerne prøve af på min søn. Gad vide om han kan holde koncentrationen…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mari

  Den kunne jeg godt bruge….:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Gunnersen

  Jeg vil meget gerne prøve den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise Vede Hallgreen

  Den vil jeg så gerne vinde.. Jeg tror ikke at Nord er helt gammel nok endnu, men snart
  For noget helt andet.. Synes du ikke at det er hårdt at man altid skal forsvare hvorfor man sover sammen med sit barn? Jeg tænker at det er det mest logiske i verden.. Man lader da ikke et lille hjælpeløst barn lille alene i et helt andet rum.. Det ville aldrig gå blandt dyrene..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Jo, jeg synes også, at det er pisse irriterende. Får ofte enten løftede øjenbryn eller overbærende udtryk, for det må jo enten være fordi man er en smule alternativ eller mindre begavet…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miatilda A.

  Jeg har bladret lidt i den, men ikke nok til at danne mig et indtryk..
  Min dreng sov også LÆNGE inde hos mig..
  Skulle jeg vinde, ville jeg forære bogen til en anden mor, som jeg ved bruger meget lang tid på at putte..
  Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den vil jeg gerne vinde til min kusine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke ankerstjerne

  Den ville vi vildt gerne vinde, vi har et helvedes hyr med at få makrellen
  til at sove i tiden, og hun elsker godnathistorie, så mon ikke de ville være et godt match..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Vil utrolig gerne vinde den til vores søn!
  Så kan jeg allerede begynde at læse den for ham mens han ligger inde i maven, og så håbe den giver ham ro, når jeg snart kan læse den for ham (han ankommer til januar)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Højsgaard

  Efter alt det man har hørt om den skal den da prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Jeg vil rigtig gerne vinde bogen og se, om vi har held med den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MajBritt

  Hej vil blot sige at da min var to gik vi igennem det samme. Det var dog fordi hun sov for lange lure. Vi samsover alle 4, den store imidten og baby i babybay. Det er hyggeligt. Har allerede bogen så håber en af de andre vinder. Held og lykke med putning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nyegaard

  Den skal meget gerne komme på prøve hos os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mark

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vera pedersen

  Den ville jeg vildt gerne vinde, så skulle den afprøves på Magnus ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Min Agnes er jævnaldrende med Ane, og tager pt. også meeeeeget længe om at falde i søvn! Til stor irritation for sin ældre søster, der ikke sover middagslur og derfor gerne vil sove Så kaninbogen kunne vi også godt tænke os at afprøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Nielsen

  Jeg er altså bare så nysgerrig efter at se, om den bog virkelig virker – jeg er med:-)
  Hilsen Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Er helt det samme sted med min stædige treårige! Vil derfor også gerne prøve bogen af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne W.

  Min svigerinde har ønsket sig bogen i julegave, så den vil jeg forære til hende, hvis jeg er heldig. Mine børn er 9, 12 og 14, så ingen problemer her, men jeg har godt nok ikke glemt, hvordan det var!

  KH Anne W.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Den ville jeg gerne vinde 🙂 Håber jeg er heldig, den skulle være så god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Christensen

  Den ville være super at vinde. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva jærgensen

  Ja tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Feldborg

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse bogen til min lille niece <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Den bog vil jeg meget gerne prøve. Min veninde har haft stor succes med den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg deltager meget gerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Andersen

  Vil gerne prøve den bog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse Dupont

  Det skal prøves – selvom min dreng på 10 måneder nok er lige lille nok endnu… Men kunne godt brug et redskab til at gøre putningerne lidt lettere og hyggeligere herhjemme…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • den ønsker jeg min bare så meget … jeg skal jo være farmor så denne skal min søn og hans søde kæreste ha chancen for at vinde hvis jeg er den heldige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Den vil vi meget gerne prøve herhjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Det kunne jeg godt tænke mig at afprøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Kunne virkelig godt tænke mig at prøve den bog. Min store pige på 3 år, har siden hun smed sutten i september, været meget utryg og har haft svært ved at falde i søvn. Kunne være skønt hvis bogen kunne hjælpe…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For nylig lykkedes det mig for første gang at læse lidt af Den Lille Prins højft for min søn – dvs. første gang at højtlæsningen foregik med ham liggende og lyttende i stedet for siddende med en billedbog. Så nu vil jeg virkelig gerne afprøve Kalle Kanin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Er så enig med dig ang. Samsovning. Vires den store (som bliver 3 i næste måned) havde virkelig også svært ved at sove. Putningen kunne snildt tage 3 timer nogengange:/ løsningen for os var at droppe middagslur, da han var han 2 1/2, fordi lillebror var lige om hjørnet, hvilket jo ikke gav os mulighed for at bruge så lang tid på putning. Nu soverhan i løbet af 3 min:) derfor vil jeg Fog alligevel gerne vinde bogen. Det er jo ikke sikkert at han bliver ved med at være så nem, eller at lillebror fir den sags skyld følger samme eksempel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Nøjagtig samme reaktion på Kalle Kanin herhjemme. Min konklusion er at hun er for lille endnu, hun kan slet ikke ligge stille nok til at lytte til bogen og hun bliver sur på den, men jeg oplever også at hun slapper af hvis jeg insisterer på at læse den færdig. På det tidspunkt er jeg dog blevet så søvnig at jeg har meget lidt overskud til de mange gange hun står op igen inden hun falder i søvn. Så vi er gået tilbage til Totte bøgerne og en sang….. Og venter lidt med Kalle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine andersen

  Prøv lige at hør her: det er MIG der skal vinde den bog! Vi har tre børn. Den ældste er 15, den yngste er 3. Og tro mig, JEG HAR IKKE SOVET EN HEL NAT I 15 ÅR ! Det er ikke løgn! smid så meget den bog i retning af mit gabende ansigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia R

  Puha det lyder rigtig hårdt! Håber i løser det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vores datter er lidt for lille endnu, men det ville være en fin julegave til hende som vi kan bruge når hun bliver lidt ældre. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Børn kan aldrig få for meget tryghed, og alle børn er forskellige og har forskellige behov. Vores ældste på 7 har det allerbedst i sin egen seng på sit værelse og kommer aldrig ind til os om natten. Laura på 5 har til gengæld sin seng stående inde hos os, og bliver puttet i vores seng ved at jeg ligger ved siden af hende indtil hun falder i søvn, for det er det hun har behov for. Når vi så går i seng senere bærer vi hende over i hendes egen seng, men hun er stadigvæk hos os hvis hun skulle vågne om natten.
  Hun kan nogle gange have svært ved at finde ro når hun skal sove, så derfor ville det da være dejligt hvis vi var så heldige at vinde bogen og prøve den af:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Åh det lyder fuldstændig som hjemme hos os. Her kan putningen også godt tage halvanden time med den bestemte dame på 2½. Det er ret frustrerende da der ikke er ret meget aften tilbage når man er færdig, så der er nærmest ikke tid til at være voksen. Vi har købt Kalle Kanin, og hun vil ikke høre den! Efter de første to aftner ville hun hellere undvære godnathistorie end at høre om Kalle. Til gengæld synes de to storebrødre i skolealderen at bogen virker for dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Vi vil så gerne prøve den kanin ☺️☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chalotte

  Vi ville også meget gerne prøve den af herhjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna mozart

  Jeg er sikker på der ihvertfald er én af mine brødre der godt kunne bruge den til hans søn! Han er også sådan en der er krop umulig, og med en flytning, to fuldtidsjob, og renovering af føromtalte flytning så tror jeg det lige er sådan en bog de kunne bruge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi er HELT enig omkring børn og sovning – og tryghed. Hvor er det skønt at læse, at I giver hende præcis hvad hun har brug for.
  Når det er sagt – så held og lykke med afkortning putningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun er nok for lille nu men forbliver hun stædig ville den da være dejlig at have ☺
  /Jeanet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Den gad jeg godt vinde, så vi kan give en ekstra lille julegave til min kærestes lille niece 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leyla

  Den vil jeg meget gerne vinde til min søn (og mig!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Skelbæk

  Den gad jeg godt vinde!
  Jeg er forøvrigt SÅ enig med dig i dine betragtninger om, at det er helt okay (og naturligt) at børn har brug for forældres nærvær, når de er hjemme. Især i en situation som sovning, der i den grad kræver tryghed.
  Jeg læser selv en kandidat i psykologi, og jeg finder det så foruroligende, at så mange børnefamilie (tidligere, primært) har benyttet sig af metoden, hvor man går fra barnet. Netop fordi man tillægger barnet intentioner, som jeg slet ikke tror, at det har… Puha, får det helt dårligt over det. Men folk må jo have troet, at den “gamle metode” var fin nok, eftersom den også er udviklet af psykologer… Men det ville godt nok stride mod min mavefornemmelse, at skulle bruge den…

  Ps. Flere billeder af Ane til folket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg, en feminist!