Ane-parlør

Mor på gefühl

Det der moderskab er én lang træningslejr! Først skal man lære at slå barnevognen sammen og montere barnesæde i bilen. Så skal man lære at lave boller i karry og franske fletninger. Et lille genopfriskende kursus i matematikkens verden bliver sikkert også nødvendigt, når de en eller anden dag kommer slæbende hjem med lektier.

Indtil videre tager jeg den på gefühl og holder mig hovedsageligt til det, jeg kender, hvilket vil sige at spaghetti og kødsovs er livretten, og et skævt springvand er den fortrukne frisure. Gudskelov, at hun endnu ikke ved bedre!

I dag har jeg gefühlet mig frem i forsøget på at lave en hyggelig æggejagt i haven. Jeg havde pakket slik i farverige, hjemmelavede poser og gemt rundt omkring i haven, lavet små tegninger der viste findestedet, samt inviteret en flok unger. Jeg havde naturligvis forsøgt at rådføre mig med oraklet Google først, som dog forrådte mig i nødens stund. Jovist, der var en masse at finde om ‘æggejagt’, lige på nær en helt klar opskrift på, hvordan fanden man laver en æggejagt. “Sådan noget ved en rigtig mor bare!” sagde Google til mig, så jeg gav Google fingeren og fandt på noget selv!

Men hvad sker der, når man smækker en flok unger i overtøjet og åbner døren? De forsvinder! Særligt når de kan se en trampolin! “Kom, vi skal lige samles her allesammen!” Gæt hvem der så fik fingeren??! Heldigvis kunne jeg det magiske ord: SLIK! Og heldigvis havde jeg også inviteret en 5-årig, som altså er bare en tand skarpere end den middelmådige 2-årige, som jeg selv kan bidrage med. Frk. 5 år lurede hurtigt ved hjælp af tegningerne, hvor slikket var at finde, og de små blev gelejdet med. Og så skulle man ligesom tro, at de efter de første to poster, fangede konceptet – her skal vi lede efter slik. Men niks. Jeg havde jo ikke taget højde for, at vores have er én stor forhindringsbane med trampolin, gynge, løbecykel, dukkevogn og andre forstyrrende elementer.

Nå. Men altså, de fik slik. Og jeg fik lært, at når man sætter barren for højt, må man danse limbo i stedet….

image

   

7 kommentarer

 • Lisbeth

  Det er en rigtig god jobbeskrivelse til det dér med at være forældre. Synes tit, at man er (mindst) et par skridt bagud, men det lykkes jo som regel på en eller anden måde alligevel, omend limbodans kan forekomme;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Haha 😄😄😄 Jeg venter med æggejagten til næste år (hvor junior er 3). Men, er der noget, jeg ikke har fattet… Gemmer man ikke bare påskeæg/slik, og så skal de finde dem…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Tror mere, det er mig, der ikke helt har fattet det;) Eller forudså at én kvik unge ville løbe med alle æggene;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Men det var smadder hyggeligt med påsketamtam alligevel 😘 vi må træne de små til næste års jagt 🐣😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Det var simpelthen så hyggeligt:) Og det skal så meget gentages næste år! Så fjerner jeg forhindringerne først;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jamen de fik da en god oplevelse, og de fik motioneret lidt inden de spiste slik. Win Win 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ane-parlør