En lille julefugl

Verden venter

I den her tid, hvor jeg får forvildet mig ind i bunken af gamle videoer og billeder af Ane, bliver jeg svært sentimental. Og glimtvis trist på den måde, hvor jeg nærmest panikker og hyperventilerer. Det er den samme gamle sang – at tiden går får stærkt. Hendes tykke babykinder er væk, og det pjuskede troldehår kan pludselig samles til en fletning i nakken. Og så gisper jeg efter vejret ved tanken om, at den tid aldrig kommer igen.

Men det minder mig også om at nyde nuet. For om 4 år vil jeg sidde og kigge tilbage på billeder og savne den størrelse og det væsen hun er nu. For lige nu er på alle mulige måder ret magisk. Fordi Ane synes, at alt er magisk! Mange siger, at 4 års alderen er frygtelig. Ligesom de sagde om 2 års alderen. Og 3 års alderen. Og ja, der er bestemt øjeblikke, hvor jeg har lyst til gå hjemmefra i bare arrigskab over at dele hjem med en egenrådig, urimelig teenager i miniformat. Øjeblikke. Men ærlig talt, så er der ikke mange af dem for tiden. For mest af alt har vi en 4 årig, der gør verden smuk.

Ane iagttager. Og føler. Og maler verden i helt nye farver med store fagter og ord. Som når vi kommer hjem fra børnehave, og det er gråt og det regner. Og hun hopper ud ad cyklen, stiller sig midt i det hele med armene ud til siden og hovedet helt tilbage og siger: “Er det ikke vidunderligt, mor??!”. Ane forbløffes og begejstres over ting, som vi andre end ikke bemærker. Og hun trækker os med i begejstringen for fuld smadder. “Ja, Ane der er sne på det tag. Ligesom den sne, der var på det andet tag og på taget før det…..” “Men er det ikke bare den smukkeste sne, du nogensinde har set?” Og jo, det er det. Sneen er så meget smukkere, når jeg ser den med hendes øjne.

Så i stedet for at mindes en tid, der ikke kommer tilbage, så vil jeg glædes over den, der er her og nu. Og den, der venter. For ifølge Ane, er i dag meget bedre end i går. Og i morgen bliver med garanti endnu bedre:)

8422039e-5a41-4624-8d14-b86b45fe3f17

Hvis du har lyst, kan du også følge bloggen på  facebook // instagram // Bloglovin'

   

5 kommentarer

 • Jannie

  Min 4 årige er præcis lige sådan – aldrig har han været dejligere!! Det er en fantastisk alder😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Børn forstår bare at se det smukke og magiske 😍❄️ Deres uforbeholden begejstring er så smuk. Jeg har selv en pige på 4, og elsker st opleve verden gennem hendes øjne 😊 tak for en skønt indlæg 🌸🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  4 årige er det mest fantastiske, de ved alt og kan forklare det vi andre ikke ved og de ser alt. Jeg elsker 4 årige <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Tak for en kærlig reminder😊 Du har helt ret. Man skal bare lige huske at bruge tiden på at se verden gennem sine børns øjne, så bliver det hele så meget skønnere😉 Det var faktisk det, jeg glædede mig mest til i forhold til at få børn – at skulle opleve jul/fødselsdag/ferier gennem et barns øjne igen 😉😁 det er fedt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fantastisk; jeg ved præcis hvad du mener! ❤️ Og så ved man også, at sålænge, der findes børn med det syn på verden, sneen og stjernerne – så skal det hele nok gå!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille julefugl